17-12-05

comment ca va...

Het gaat moeilijk… Dat is wat ik zou willen antwoorden als je de vraag krijgt : ‘En hoe ist ?’… Maar toch doet een mens dat niet. Bijna iedereen zegt dan: “goed, goed…”… En verder is er een stilte of een algemene opvulling der communicatie die volgt. Mensen willen eigenlijk nooit weten hoe het met je gaat wanneer ze die vraag stellen. Het is louter een openingszin die gewoon het woord ‘goeiedag’, vervangt.

Dit geweten is het natuurlijk moeilijk om daar niet aan mee te doen. Elementaire beleefdheid is me natuurlijk met de paplepel ingegeven en ik kan dan ook niet anders dan de mensen een goeie dag te wensen in de wederkerige zin van het woord. Maar als een mens eerlijk is en wil zeggen wat ie denkt, dan zou miss Abnormalia vandaag zeggen: ‘niet zo goed’. Ik weet dat er kindjes sterven in Afrika en ver daarbuiten, ik weet dat er mensen zijn die geen boterham kunnen betalen, ik weet dat er oorlog is in deze ‘vreedzame’ wereld en ik weet ook zoveel dingen niet… Maar uiteindelijk is dat het niet, hoe erg het ook is, dat een mens zou doen zeggen: ‘niet zo goed’. Egocentrisch zijn we nu eenmaal allemaal en miss Abnormalia is in die zin niet abnormaal genoeg dat zij van die maatstaf afwijkt.

Ziekte heeft me vandaag aan bed gekluisterd… Eigenlijk moest dat al een hele week op doktersbevel, maar nu het twee weken definitief ziek is dacht ik dat ik vandaag maar eens de goede raad moest volgen en ben dus vandaag pas, op een zaterdag (wat ben ik toch plichtbewust) blijven liggen. Als het dan dat is waarvan je denkt, ola, ziek, niet onlogisch dat je zou zeggen ‘niet zo goed’… Hoewel mijn lichaam momenteel niet meewil en enkel rust krijgt (en dan nog) door de kleine dosis morfine van ’s nachts, is het daarom niet dat ik het zou antwoorden.

Het leven is nu eenmaal onbestemd, het waarom der dingen ontbreekt ons allemaal, zo ook aan miss Abnormalia. Mensen vragen me al twee weken hoe ik het vol houdt, zo ziek zijn… Zo een minimum aan slaap (3u is veel…)… En ergens schijn ik daar de minste moeite mee te hebben… Mentaal dan toch… Maar mentaal en fysiek gaan nooit samen, althans bij mij toch niet… Waarom het dus niet zo goed gaat, ik weet het niet… Misschien dat het daarom is dat mensen zeggen ‘goed, goed’… Want mensen vragen anders direct ‘oei, hoe komt het’… En er is niets vervelender dan een open einde, zonder te weten waarop of waaraan…

15:27 | Commentaren (9)

Commentaren

gelijk heb je de mensen willen ook niet horen "het gaat niet goed" want dat verwachtten ze zelfs niet meer, ze zijn dan uit hun lood geslagen en dat willen ze al helemaal niet. de meesten reageren er dan ook nauwelijks op en gaan vlug over naar een ander onderwerp.

als je wil praten abnormalia, ik wil het wel horen en ben zelfs bereid te luisteren. je weet me wel te vinden hé!
liefs, xxx

Gepost door: ome peetie | 17-12-05

Inderdaad... De "hoe komt het"-vraag is de meest ontweken vraag door mezelf...

Gepost door: Anneke | 18-12-05

Het zijn allemaal clichés ..en ook de 'hoe-gaat-het-vraag-met-het logische-goed-goed'-antwoord. Ik smijt er nog een cliché bovenop: het zal snel wel beter gaan. Het stomme is dat je dat ook méént, met in het achterhoofd ze-had-vast-geen-ander-antwoord-verwacht. Desalnietemin miss Abnormalia. Ik wens het je.

Gepost door: casper | 18-12-05

kan ze heel goed volgen, jouw redenering.... ik durf wel eens te antwoorden"Niet goed"... verbazing alom.... "men" verwacht zo geen reactie!!!

Gauw beterschap wens ik jou

Gepost door: Talleke | 19-12-05

Weet je, soms vragen mensen gewoon niet hoe het is. Omdat ze enigszins verwachten het antwoord te kennen.. 'Hoe is't' is een beetje inhoudsloos he. Een beetje zoals gaan zitten en 'Jaja' zuchten. Sommige mensen zouden beter gewoon zwijgen. Sommige mensen. Pffff

Gepost door: aardvarksken | 20-12-05

oei Misschien toch maar eens de tijd nemen om uit te zieken dan. Je lichaamsklachten blijven negeren heeft weinig zin, vroeg of laat wreekt zich dat. :-(

Knuffeltje!

Gepost door: Sir Robin | 20-12-05

sait - Дизайн интерьера в Москве

Gepost door: Дизайн интерьера Москва | 21-10-11

PR-бренда в сети интернет sait ---

Gepost door: дизайн и разработка сайтов | 21-10-11

sait == личностный рост

Gepost door: психология успеха | 21-10-11

De commentaren zijn gesloten.