24-12-07

Iemand

movingBijna drie uur ‘s nachts – time check…

 

Ik lag denk ik tien minuten in mijn bed… Maar mijn ogen waren zo open als wat. Slapen zal voor de meeste mensen op dit uur wel horen. Mij lijkt het de afgelopen dagen al helemaal onbekend. Maar ik rust, op mijn manier dan wel (in wakkere modus dus). Ik zwijg ook mooi, al is het tegen mijn goesting… Slapen dus, of toch, lichtje mooi uit en wriemelen in die dons… Zoveel woorden in mijn hoofd. Zoveel nog te denken.

 

Laptop op mijn bed, tv terug aan (leve Music for live)… En dus terug ‘wakker’, of hoe heet het als je het licht al aan had en nog niet geslapen hebt?

 

Wat ik eigenlijk wilde zeggen. Ik had een moeilijke week, maar dat had de lezer van het vorige postje wel door. De rust die al een hele tijd in me zat bleek even mee onder de winterse rijmplekken te verdwijnen, tot mijn grote ergernis. Het voelde even als machteloosheid. Geen vat meer op mijn eigen ‘ik’.

 

Wat ik eigenlijk wilde zeggen (tweede poging): soms zijn er van die mensen… Zucht even. Kent u zo iemand? Iemand die je hoort en waar je in feite mee stil kan wezen. Waar gewoon de glimlach vanaf waait en waardoor je eigen mondhoeken spontaan van beginnen krullen… Ik ken zo iemand. Dàt wilde ik even zeggen.

 

Iemand met wie je uren en uren en uren zou kunnen praten. Iemand met wie je uren en uren en uren stil kan zitten, zonder ook maar één woord te zeggen. Iemand met wie je uren en uren en uren zou kunnen nippen van koffie (ik niet), thee (jaha!) of wijn (rood alstublief). Iemand die je blij maakt, gewoon door er te zijn, gewoon door te luisteren, gewoon door je te laten ratelen… Iemand die je heel weinig terug zegt, nét omdat je elkaar zo goed begrijpt, maar die met die paar woorden een wereld van verschil kan maken…

 

Iemand die gisteren en jawel vandaag nog een keer zorgde voor de ontdooiing van mijn vorige week. Iemand die me vandaag de blik gaf, verder dan mijn tenen, maar terug vooruit, vooruit…

02:58 | Commentaren (8)

Commentaren

In de Kijker Hallo Miss Abnormalia,

Deze blog staat vanaf vandaag een week lang In de Kijker op http://allesoverde.skynetblogs.be/

Prettige Feestdagen,

Gepost door: het team van skynet | 24-12-07

Mooi...

Gepost door: Caroline | 24-12-07

Ja ik ken zo iemand :)

Gepost door: Manlome | 24-12-07

*** ewel.... ik hoop dat ik zo iemand ben.... voor iemand

Gepost door: Talleke | 26-12-07

Iemand...
... hebben of iemand zijn...

Hadden we maar allemaal iemand,
waren we maar allemaal iemand...

Gepost door: Kaajee | 26-12-07

Ontdooid Hey meid
Gisteren nogmaals naar Love Actually gekeken. Misshcien melige film en chickflick, maar ach.. Het ging over Kerstmis.

En toen ik je las dacht ik-naar analogie met film-: als je met Kertsmis de waarheid niet kan zeggen, wanneer dan wel?

Als hij je zo doet voelen, why wait?

Gepost door: Little Witch | 27-12-07

Ik denk dat ik heel goed begrijp wat je bedoelt...

Gepost door: Life is a dance | 29-12-07

Ik wens je alvast een ongelooflijk 2008!

Gepost door: Lore | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.