31-12-07

oud versus nieuw

vuurwerkEen oud jaar dat wordt afgesloten en wat voor één. Dat het woelig is geweest is wel het minste wat je kan zeggen als het over het mijne gaat. De nasleep van 2006, de verwikkelingen met het auto-ongeval, gezondheidsproblemen en zoveel meer dat niet liep zoals het moest lopen... 2008 vraagt dus om een nieuwe start en dit keer ga ik daar zelf iets aan doen.

Lijstjes maken is nooit mijn ding geweest. Dit jaar echter wel. Deze namiddag heb ik mezelf een lijstje gemaakt. Mijn hoofd draait altijd op volle toeren en plannen worden heel het jaar door gemaakt even snel als vuurwerk vanavond de revue passeert. Alleen wil ik dat mijn gensters niet gaan doven in het komende jaar. Ik wil uitvoeren in plaats van lui te zijn of dingen te doen die mijn tijd doden maar die 'in the end' nergens naartoe leiden (teveel computeren is daar zeker één van). Ik wil fonkelen, stralen, rust vinden en gejaagd zijn (want dat is niet altijd slecht)...

Het leven zit hem in de eenvoudige dingen en dat ga ik ook doen, die eenvoudige dingen uitvoeren of de draad terug oppikken waar ik hem ergens in het verloop van de tijd heb losgelaten. Ik maak zelfs de belofte dat u mij op mijn woord mag pakken op het einde van het volgend jaar. Het lijstje moet eraan... Meubels maken, kleren maken, dekentje maken, plannen tekenen, boeken lezen (die ik alsnog alleen maar koop), verder kilo's verliezen, lopen (zou de 20km van brussel mogelijk zijn?), aquaspinnen (iets nieuw, ben benieuwd), de conditie verbeteren (laten testen binnenkort en hertesten), zelf eens een keer pasta maken met die pastamachine, vrienden uitnodigen in mijn huis (het is er in dat anderhalf jaar nog niet van gekomen een etentje te organiseren), facturen bijhouden en ordenen, budget eens overzichtelijk maken, een fotoboek maken van mijn reis,...

Het lijstje is dynamisch, maar enkel in die zin dat er dingen kunnen toegevoegd worden. Verdwijnen kunnen ze enkel als ze zijn uitgevoerd... Maar bovenaan mijn lijstje staat alsnog één ding: genezen... Want daar zit het hem nog niet goed. Ik zei mijn plannen voor vanavond af wegens te uitgeput, nog steeds niet mogen praten en dat is zowel voor mij als mijn vrienden geen pretje. Er komen andere dagen om te vieren, daar ben ik zeker van. Ziekenhuizen zijn gewoon mijn ding niet en als ze er thuis op aandringen dan word ik stil... De kilte van die gangen lijkt me niet bepaald de beste intro om een jaar met volle moed terug in te zetten. Al vrees ik dat ik dien te luisteren dit keer en de specialisten nog maar eens een keer dien te trotseren...

Bij een beschouwing van 2007 was het ook een mooi jaar. Een jaar waarin ik mezelf heel hard ben tegengekomen en waarvan ik zeker ben dat er evolutie op lange termijn uit zal groeien. Een jaar waarin ik nieuwe mensen heb mogen leren kennen, waarin ik een ander werelddeel heb mogen omarmen... Een jaar waarin de eenvoud van een 'glimlach' nog nooit zo belangrijk is gebleken. Een jaar met nieuwe kindjes van vrienden en een weg naar innerlijke rust. Dat ik die nog niet volledig gevonden heb, dat is zeker, maar toch... Ik ben veranderd door 2007, een jaar dat ik me nog lang ga herinneren, ondanks mijn barslecht geheugen.

Geniet van alles wat nog komen mag... Ik ga dat ook doen! x

15:53 | Commentaren (9)

Commentaren

wow Ik wou dat ik zo 'slim' kon zijn om 2007 te analyseren en ook maar enige les eruit te trekken...
Ik doe nog maar eventjes gewoon door zoals ik nu doe...

Gepost door: Daphné | 31-12-07

Lijstje
Veel succes met het doorstrepen - toch af en toe - van de items op je lijstje...

En vooral met wat bovenaan staat: genezen!

Gepost door: Kaajee | 01-01-08

Ik wens je een fantastisch nieuw jaar... na lang niet meer op de blogs geweest te zijn, las ik met vreugde dat jij nog steeds regelmatig pent (lees:tikt).
Hetgeen je schrijft over die 'rust vinden' dat is me gelukt toen mijn zoontje geboren werd. Voor ons was het afgelopen jaar 1 van de drukste in mijn leven (bouw/kindje/werk....) en toch voelde ik nooit méér rust dan het afgelopen jaar. Een fijn gevoel... ik denk dat ik eindelijk mijn plek gevonden heb, ik ken de reden van mijn bestaan en dat is een fijn gevoel..... Ik hoop dat jij dit ook vindt! Groetjes N.

Gepost door: N. | 02-01-08

Weet je, ik schrijf sinds kort over de kleine dingetjes in het dagelijks leven, en vooral nu met het nieuwe jaar was één van mijn wensen dat het toch echt bij de kleine dingetjes kan blijven, geen ziekten of miserie in mijn gezin! Ik ben er mij al te goed van bewust dat zolang een mens gezond is, je niet aan ziek zijn denkt! Ik wou dat ik het net zo goed kon verwoorden als jij doet!

Gepost door: Leen | 03-01-08

Weet je, ik schrijf sinds kort over de kleine dingetjes in het dagelijks leven, en vooral nu met het nieuwe jaar was één van mijn wensen dat het toch echt bij de kleine dingetjes kan blijven, geen ziekten of miserie in mijn gezin! Ik ben er mij al te goed van bewust dat zolang een mens gezond is, je niet aan ziek zijn denkt! Ik wou dat ik het net zo goed kon verwoorden als jij doet!

Gepost door: Leen | 03-01-08

lijstjes You finally gave in ;).
Een hele hoop 'werk', maar goede voornemens maken schoon scbgip met 'had ik mar' van het verleden ..
Je kan inderdaad met een nieuwe lei beginnen, je volledig geven. Ikzelf ontsnap daar ook niet aan.

Alles goed met je voor de rest?

Gepost door: Little Witch | 04-01-08

WEET je , als je alles stap voor stap doet wat je wil doen dan kom je er wel, ook al is het een hele waslijst, maar ja , je hebt her een heel jaar voor he ! liefs cat

Gepost door: catje | 06-01-08

Ik wens je alles toe wat je jezelf maar wensen kan! Die 20 van Brussel, tuurlijk is dat mogelijk! Als je dat wil, is alles mogelijk!

Gepost door: Life is a dance | 06-01-08

dan wens ik jou héél veel innerlijke rust toe miss! Zou het kunnen in 2008? ;)

x

Gepost door: casper | 07-01-08

De commentaren zijn gesloten.