11-01-08

Brief aan mijn boom

boomDag boom,

Ik schrijf je exact één jaar later… Een jaar geleden deed jij me stilstaan. Tijd voor een brief dacht ik zo. Het gebeurde in een flits.  De regen, de tegenligger die op me afkwam, die me niet meer kon ontwijken, wit-grijs-zwart en dan jij… STILSTAND…

Jij hield me tegen, al geloof ik dat niet echt. Fysiek was jij er om die wagen dubbel te plooien en mij de laatste slag te geven maar ergens, ik geloof het echt, was er iemand die voor jou heeft gezorgd:  ‘een boom om mij tegen te houden’. Die iemand zorgde dat deze kant van de lijn nog even de mijne is.

Ik passeer je nog vaak en eerlijk: met een bang hart. Gezien de bomenrij moet ik soms wel eens nadenken of jij het nu wel bent of het één van je collega’s is, maar uiteindelijk doet dat er niet echt toe… Ik voel mijn bang hart dat giert in mijn keel, speurend naar tegenliggers die de bocht missen… Ik vrees niet dat het op die plek ooit minderen zal… Alhoewel…  Ik heb gehoord dat je gaat verdwijnen. Ja jij. Jij wordt vervangen, samen met de verlegging van de weg. Het blijkt dus nodig te zijn. Al die doden voor me zijn blijkbaar een teken aan de wand geweest. Waarom ik niet… Iemand aan de overkant, ik ben er zeker van.

Dus boom, dit is ergens een afscheid. Een afscheid van een ontzettend moeilijk jaar… Omdat jij me wel bij meer dan één ding hebt doen stilstaan. Omdat alle interne ballast die mee in die auto hing ook tegen de boom is gevlogen. Het was misschien wel eens nodig. STILSTAND… Stil staan bij al die dingen… not easy. Misschien is het afgelopen jaar ergens wel te vergelijken met een boom en werden hier de wortels geschoten voor een verdere toekomst.

Ik wil groeien, torenhoog om ergens te vertakken in een schitterende kruin. Blaadjes allerhande die wiegen, die vallen (ook dat hoort er bij) en die verder voor nieuwe kronkelingen in de lucht zorgen… Laat mij maar wiegen met de wind die af en toe hevig zal beuken… Wortels zijn er om het evenwicht te bewaren. Vermoedelijk hebben die in het afgelopen jaar stevige grond gevonden.

Wanneer ik straks bij de kinesist op de tafel lig ga ik even aan jou denken… Aan dat afgelopen jaar… Aan de interne STILSTAND en de evolutie die dat ongeluk hebben veroorzaakt. Toch wil ik je ‘dank je wel’ zeggen… Voor wat er hier nog komen mag. Merci hé boom! Als ik ooit eens iets voor u kan doen…

Groetjes, miss abnormalia.

09:10 | Commentaren (4)

Commentaren

Beste boom

Ik ben zo vrij hier ook even een woordje tot jou te richten.
Dank je om er te zijn voor Miss.

En beste Miss

Wat een ontmoeting, met Boom.. Een schok, die je uiteindelijk hebt getransformeerd naar een geworteld, wiegend bestaan. Het vult je aan, het stuwt kracht..

Mooi..

Groetjes

Gepost door: Dartel | 11-01-08

Moeilijke tijd achter de rug ... zo te lezen, ik wens je het allerbeste, en volledig herstel ... en vergeet de volgende keer je oma niet te bedanken hé ... ik ben zelf oma...vandaar. Liefs voor jou miss abnormalia.

Gepost door: Chris | 11-01-08

Wow Ik ben meteen na het lezen van dit, je één jaar geleden gaan opzoeken. Het is pas als je zoiets overleeft, dat je beseft hoe kostbaar je leven is. Het moet een moeilijk jaar geweest zijn voor jou. Veel sterkte verder !

Gepost door: Tatiana | 11-01-08

als ik ooit zo'n boom ontmoet, dan toch liever op een zachtere manier.

Gepost door: Manlome | 16-01-08

De commentaren zijn gesloten.