04-07-08

Flitsen van een miss

Ik herlas de post van bijna een maand geleden en besef dat ik weinig nieuws te vertellen heb. Voor het eerst in twee jaar en half heb ik gehuild, buiten de werkuren, maar wel om het werk. Incompetentie van andere collega's maakte me tergend murw in het begin van de week. Dingen als ontslag en ik wil weg van hier, naar ik weet niet waar naartoe, een onbewoond eiland zou welkom zijn, flitsten door mijn hoofd. Ligt het aan mijn drang naar perfectie of ligt het aan mensen die me nooit zullen liggen omwille van hun nonchalante omgang met werk en hun gebrek aan EQ?

Het feit dat ik gisteren een brief in mijn persoonlijke brievenbus kreeg met de melding dat ik voor het eerst in mijn leven dien 'gehoord' te worden door de politie wegens een klacht, deed me toch heel even stil staan. Als ik nu ook al ga vervolgd worden voor de fouten die ondergeschikten maken voor iets van vier jaar geleden, toen ik nog niet eens op die job werkte, vind ik het al ver gekomen.

Maar gisteren was buiten dat een dag dat ik 's morgens adem haalde en sprak tegen mezelf: 'ademen meid, ademen' en een plooirok a la Marilyn Monroe aantrok, maar dan wel zwart, een black top met gouden ceintuur erover en op hakken naar mijn werk klikte. 'Zo sjiek', zei een modebewuste collega me. Ik voelde me 'gewoon' en voor het eerst in lange tijd was 'gewoon' meer dan genoeg.

Vanavond na het werk ging ik even liggen en om 21u18 werd ik uit mijn slaap gehaald die het van me gewonnen had (slapen doe ik véél te weinig de laatste tijd, dat betert dus niet).  Telefoon, mijn moeder... Gouden moeders kunnen zagen soms, zeg dat ik het u gezegd heb. Toen ik het gesprek begon met 'welke dag zijn we vandaag', bracht ik haar nog meer in de war dan zij mij. 'Donderdag', zei ze. En ik: 'huh.... ok'. Later vroeg ze of ik dronken was... Ik, miss abnormalia, never been drunk in my entire life! hah! Soit, een moeder die nooit ophoudt met werken begrijpt niet dat een fulltime werkende dochter met een verantwoordelijke job om 21u18 op een donderdagavond na een helse week op bed ligt en slaapt op dat uur.... (en dat ze haar strijk niet doet en niet genoeg spinnen vangt naar haar goesting in de hoeken van het huis, daar zwijg ik dan over nu).

Ik zoek een reisbestemming maar kan geen besluit nemen. Alleen schrikt me dit jaar af omdat ik mijn gading niet écht vind in de vlaamse reisvoorstellen. Internationaal richting Afrika of zo zie ik dan weer wel zitten... Iemand geroepen zodat een mens niet alleen zit uren op een stuk op een vliegtuig richting Johannesburg om vervolgens Botswana, Zambia, Malawi, Zuid-Afrika en Mozambique te doorkruisen en toch ergens een cultuurgelijke vindt? Het mag ook naar ergens anders zijn. Ik wil de wereld zien, meer vereisten heb ik niet. Maar ik deel graag.

This is my life, hoor ik in mijn hoofd zingen... En ik lig even met mijn hoofd tegen het bureau wanneer ik dit typ. Een raar mens, vol van uitersten. Huilend om Ingrid Bétancourt vanavond en tranen die zich een weg baanden over de huid die soms zo gevoelig is en dan weer gewoon doet alsof het leven geen grip heeft op dit lijf. Miss abnormalia... ten voeten uit.

01:16 | Commentaren (5)

Commentaren

Lieve GOD Een reispartner zoeken via deze blog! Nog niet genoeg zotte tegengekomen via de blogwereld? (Ik ben natuurlijk de sprekende definitie van een normale doordeweekse vent :) )

Enfin, veel succes en benieuwd welke abnormaliteiten hier gaan uit voorkomen *big smile*

Gepost door: Ekfad | 04-07-08

@ Ekfad jij doordeweekse vent van mijn voeten:

- nog grotere smile hier dan jij
- tis ergens een manier om te zeggen: dakketgewoonallemaalniweet
- voor hetzelfde geld denk ik volgende week: waar is je avontuurlijke kant en trek ik wel op mijn eentje richting afrika, zuid-amerika of weet ik waar naartoe
- anderzijds blijf ik misschien gewoon in mijn tuin steken met dertig dagen verlof (ik heb er nog van vorig jaar over) en no where to go
- typisch miss, typisch
- maar één voordeel: als ik dan al thuis zou blijven kan het wel eens mogelijk zijn dat er een bbq voor doordeweekse venten vanaf kan :-)
- wie zal het zeggen

Gepost door: miss herself | 04-07-08

Gewoon gaan. Ik ga ook alleen op het vliegtuig naar Australië zitten. Als je iets graag wil doen, niet wachten op anderen: gewoon doen. Je maakt het zelf!

Gepost door: Life is a dance | 05-07-08

Doen!
Soms zouden we beter wat minder denken en gewoon doen.

Doen dus als je op vakantie wil...
Doen dus van werk veranderen als dat is wat je voelt...
Doen dus...

Gepost door: Kaajee | 07-07-08

Djeezes Kunnen die mensen allemaal niet lezen???

Als ze NIET gaat krijg ik mss 'gratis' bbq!
In deze tijden van stress en weinig geld (tja, centjes zijn al op en we moeten nog starten met ons verlof) is dat de volmaakte reden om te roepen; NIET OP REIS GAAN!

PS: waarom schrijf ik hier bijkomende info als ik je op zo veel mogelijke andere manieren kan bereiken? Die blogwereld is echt niet 'normaal'

Gepost door: Ekfad | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.