22-12-08

Spanning

black_hole_in_the_universe_Het wordt moeilijk en het wordt spannend en het wordt raar en het wordt ik weet niet wat nog allemaal. 2009 is dichterbij aan het komen en de afstand is kleiner aan het worden. Hoe nijpender die afstand is, hoe harder mijn hart geknepen wordt. ‘Spanning’, ik moet zeggen: ‘ik hou daar niet van’.

Werk - gerelateerd kan ik dat eigenlijk heel vaak uitsluiten: ‘wat vandaag niet is, zal morgen gebeuren en anders later.’ Ik werk er niet minder om, integendeel, maar toch, gebeurtenissen uit het verleden hebben me zodanig doen relativeren dat ‘spanning’ daar écht bij een uiterste deadline soms naar bovenkomt.

Emotioneel is dat helemaal anders. Daar is het alsof die ‘spanning’ bijna niet uit mijn lijf te krijgen is. Die sluipt als een echte sluipmoordenaar doorheen mijn lijf en maakt zich meester van hoofd en hart zodat het nog moeilijk is uit te maken wie nu precies aan het woord is van die twee en wie nu de controle heeft.

Ik praat genoeg met mezelf, ik schrijf A4’s vol gewoon om het even kwijt te zijn. Dat alles maakt me ergens rustig, gezien ik ook niets ‘weet’ momenteel en anderzijds zijn ze de schriftelijke stiekeme getuigen van een hoofd en een hart dat zich heeft toegespitst op één persoon. Ontkennen wordt moeilijk.

En net als je drie A4’s vol pende, ergens, zaterdagnacht, krijg je volgende sms’n:

Jij en ik gaan ons echt wel amuseren in 2009

Al wat volgde waren ideeën om dat jaar samen te vullen…

‘Spanning’ dus. Spanning voor wat nog komen moet, spanning voor wat misschien nooit komen zal, spanning voor het uit handen geven van ‘controle’ want ergens doe je dat toch op zo’n momenten… Wanneer beslis je dat je in het zwarte gat springt, zonder te weten waar uit te komen? Wanneer ‘weet’ je dat het goed is? Ik wil altijd alles ‘weten’. Al weet je niets in deze, nét daar ligt mijn probleem.

 

 

 

15:20 | Commentaren (2)

Commentaren

Spannend!

Gepost door: Life is a dance | 22-12-08

onze spanningslijn loopt synchroom miss..

Gepost door: spook | 23-12-08

De commentaren zijn gesloten.