03-01-09

zaagpost

ill-fri-cold

Wat is dat toch met mij en mijn lijf. Ik heb er geen liefdesverhouding mee, zoveel is zeker. Voor de vierde winter op rij ben ik ziek en houdt het weer langdurig aan. In de hoop de drie en halve maand van vorig jaar niet te moeten evenaren, hou ik toch ergens mijn hart bang vast. Er zit geen regelmaat in dit jaar en dat baart me zorgen. De huisdokter, een man met jaren ervaring, hoort me al komen uit de wachtkamer want het dossier ligt klaar (een cm of 6 dik) als ik het kabinet betreed. ‘Ik had je al gehoord’, zei ie.

Doorverwijzing, wederom, naar longspecialist en ik zit voor de zoveelste keer op rij in zo’n cabine te zoeken naar adem om vervolgens mijn adem in grafiek te zien. En rond oudjaar gaat het iets beter, ik krijg beter lucht, slokdarmontsteking is genezen, griep is voorbij, en ik hoest minder. Dus vier je dat, in alle rust en af en toe een zwierend shakend beentje in de huiskamer van echte vrienden. Ik ben denk ik nog de enige nuchtere en verlaat op een deftig uur die plek om schoon in bed te kruipen. Nieuwjaar is heel andere koek… 2009 wordt ingezet zoals de voorbije jaren. Ziek. Van waar die herval, donnow. Ik lig een hele dag in bed, breng die door met ‘hem’ (aan de telefoon – 4 keer op een dag, en niet bepaald voor tien minuten (bloos)). Hij blijkt ook ziek. Met twee in de miserie.

2 januari moet ik werken en het idee komt niet in me op om niet te gaan. Achterklap, i don’t like it. Al zeggen de collega’s, na een gebruikelijke ‘gelukkig nieuwjaar’ (en neen, we gaan niet kussen want ik wil jullie niet ziek maken): ‘ga toch naar huis, kruip in uw bed, zal ik een theetje voor je maken…’ Maar miss zou miss niet zijn als ze op al die raad zegt: ‘nog efkes’ (we moesten maar tot de middag werken).

Thuisgekomen en wachtend op de chauffageman. De wet van Murphy ‘has entered my house’. Auto: uitlaat en de buis er naartoe: kapot. Chauffage: thermostaat kapot, drukmeter kapot. Wastafelkranen: met twee tegelijkertijd kapot. Kraantje om de buitenkraan af te sluiten: kapot. WC-kraantje: een onderdeel kapot en de douchekraan: slaat op hol wat temperatuur betreft… Dus komt een vriend, het is zijn job, dat gisterennamiddag maken, of toch voor een deel. Het koste me moeite om daar te zitten. Mijn bed was geen optie.

Toen hij ’s avonds doorging pleurde ik me op de zetel. Een ongeruste moeder had al twee keer gebeld. ‘Kom toch weer naar hier’ (de voorbije drie weken heb ik daar ziek in bed gestoken)… (maar ik vind het zo vervelend om mensen tot last te zijn en ’s nachts haar wakker te houden). Ik die nooit koorts maak dacht: ‘damn, ik gloei’… Koorts hier is iets onbekend. 37 hier is koorts. Een nadelig feit dat in de familie zit. Maar de thermometer dacht er dit keer anders over. 38.6° C. Ik heb het ik weet niet hoeveel keer gecheckt. Het bed in met de nodige medicatie (ik ben een wandelende apotheek) om vannacht wakker te worden, hoestend, zoekend naar adem en rillend van de kou. Koukoorts… Wat nog?

Ik blijf rustig, probeer er zo  weinig mogelijk over te zagen (er zijn mensen die écht ziek zijn in deze wereld) maar vandaag heb ik er even genoeg van.

Toen ik hem gisteren belde zei ie: ‘ik heb schrik van je, je klinkt zo…’ Ik klonk ook alsof ze met een grasmachine over mijn stembanden hadden gereden. Maar later zei ie: ‘ik ben er al aan gewend hoor’.

E n toen ik ging slapen kreeg ik even later een sms: ‘slaapwel misses en verzorg je een beetje x’.

(i do like him you know)

 

 

12:08 | Commentaren (5)

Commentaren

Jawadde...
... Murphy is echt wel een dikke vriend van jou...

Gepost door: Kaajee | 03-01-09

** Had ik je al eens gezegd dat zaken geschreven 'in een andere taal' achterliggende gevoelens verbergen...
hmmm Miss, you don't only like him...you know...

Gepost door: bibien | 05-01-09

@ bibien hmm
you haven't told me, untill now.

but I don't know. Alles op zijn tijd bibien... nog efkes.

Gepost door: abnormalia | 05-01-09

Miss, dat jouw gezondheid spoedig terug op peil mag zijn! En dat Cupido die pijl tussen jullie beiden mag laten zoeven, of zweven, rustigjes..

Veel beterschap!

Gepost door: Dartel | 05-01-09

Miss toch! Goed rusten he! Was/is het "de stem" waarover je 't hebt? Very very deep down there ;-)

En ik ben er geen voorstander van, maar ouders kunnen wel voor je zorgen als het echt nodig is, ok? x

Gepost door: spook | 10-01-09

De commentaren zijn gesloten.