31-01-09

Tunnelvisie

slakMet de ogen in het donker ging ik op de tast. De lach brak de duisternis en de passen moesten alleszins vooruit. Dan sta ik daar, ergens zo beschermd door mijn eigen cocon en ergens zo blootgesteld...

Ik kijk, ik lach en ik praat en verder denk ik niet na... Ik drink véél te koude rode wijn en trek er een vies gezicht bij. Alles gaat vanzelf en ik stel mezelf beperkte vragen zonder er antwoorden op te formuleren in dat moment (en eigenlijk ook niet echt later).

Ik voel aan mezelf dat ik niet te snel door de tunnel wil. Ik voel aan mezelf dat snelheid in een tunnel sowieso omlaag moet en niet goed zou zijn. Te pletter rijden is dan o zo vanzelfsprekend. Maar ik voel wel dat ik er door wil (moet?) en dat is al een hele geruststelling. Ik ben niet tegen de muur gereden en heb niet gekozen voor de nooduitgang.

Voorlopig is het licht aan, in de tunnel... Voorlopig praat ik nog met mezelf, moedig ik mezelf nog aan en heb ik vertrouwen in 'mij'.

Helemaal rustig thuis, op de zetel, ieders een zetel in de tunnel, met een fokkietje of drie en een thee... Helemaal relax...

Laat die tunnel maar komen, zei de slak.

 

16:00 | Commentaren (2)

Commentaren

Hey, ik heb niet kunnen volgen afgelopen maand, heb geen blogs gelezen. Vraag me af hoe het gelopen is met jeweetwelwat. Mail me eens!

Gepost door: Life is a dance | 31-01-09

...
Geniet van je slakkegangetje! :-)

Gepost door: Kaajee | 01-02-09

De commentaren zijn gesloten.