17-06-09

Just me

voetenDe wekker loopt, de ogen wegen zwaar. De nacht was weer veel te kort. Terug in mijn huis en mijn slaapritme wordt met enkele uren teruggeschroefd. Een automatisme dat er blijkbaar niet zo snel is uit te krijgen. De dons wordt opzij gelegd en ik zet mijn voeten op het parket. Even halt. Ademen en rechtstaan op de benen en in stille pas naar de badkamer waar ik me op het wc zet. De ogen richting mijn voeten. Langzaam wakker worden heet dat.

 

Ik kijk in de spiegel. Wit is het beeld dat me aankijkt. ‘Goeiemorgen’… Er komt geen reactie terug. Ik zet een paar stappen naar rechts en tik de weegschaal aan met mijn rechtervoet. 0.00 geeft het aan en ik zet me op de glasplaat. Ik kijk… Tevreden want er is af. Ik let op mijn lijf. Als een soort van reactie tegen al wat er fout loopt op alle andere gebieden ben ik me gaan concentreren op mezelf. De strijd met de weegschaal is ingezet. Al is het meer mijn bondgenoot. Ik kan het niet laten van elke dag te gaan kijken. Het geeft me steun. Zelfs als het niet goed is, put ik er de kracht uit om door te zetten. Toen ik de afgelopen anderhalve week niet thuis was, op ziektelogement, frustreerde het me enorm dat ik die plaat niet had om elke morgen naar te kunnen staren. It’s me-time, ik zei het al.

 

Op het werk heb ik me in een kantoor apart gezet. Ook daar me-time om de stapel werk te verwerken, dossier per dossier. Gewoon, op mezelf.

 

Het zal niet voor lang zijn. Zaterdag zet ik me in de auto richting zuiden. Vier personen richting Corsica. Ik ben er nog niet echt klaar voor en ergens ook wel een beetje bang: vriendschappen en samen op reis… dat liep in het verleden niet altijd goed af. Maar het wordt me-time, i swear! Ik heb zin in ontbijten met een prachtig uitzicht ’s morgens op het terras. Ik heb zin om de zon te voelen. Ik heb zin om te kijken over berg en dal en gewoon ‘verwonderd’ te zijn door al dat moois, zo dichtbij. Ik heb zin om samen in een auto te zitten en te stoppen langs wegparkings en ‘vakantie’ te voelen. Ik heb zin in ‘me’.

 

Me-time in zorgen voor mijn lijf. Me-time in zorgen voor de mensen rondom mij met de dingen die ik kan, Me-time in dicht bij de familie staan en die warmte te voelen die alleen familie kan geven, me-time in gewoon even ‘zijn’ in het moment, me-time in de stilte met hem… Just me, nothing more…

09:55 | Commentaren (2)

Commentaren

* Ik ken 'die stiltes met hem'..Zit ook continue in zo'n moment...ik hoop dat je jezelf even tegenkomt miss!
Geniet maar even...volgens mij verdien je het...
x

Gepost door: bibien | 19-06-09

Geniet...
... van je me-time...

Ik geniet van aan de zijlijn mee :-).

Gepost door: Kaajee | 20-06-09

De commentaren zijn gesloten.