23-04-10

rare vrienden die je alleen via je blog kent

rarevrienden

Op 74 in de 101 lijst: Een week lang bloggen over zaken die door de lezer worden aangereikt

Meneer Kaajee was zo vriendelijk om het volgende onderwerp aan te reiken:

- rare vrienden die je alleen via je blog kent 

 

Grappige onderwerpen, je moet het mister Kaajee nageven. ‘Rare vrienden’… Heb ik die wel? Als ik mezelf miss abnormalia noem dan ben ik misschien wel de raarste van de hele hoop.

Wie ken ik via deze blog? Een mens moet al eens gaan graven in zijn geheugen dan.

Blogland heeft me enkele mensen van naderbij leren kennen. Of hoe een blog je doet afspreken:

 

  • Miss V: Ze groeide mee. Van een ander blog naar de deze, van blogmaatje naar mailmaatje naar real life friend. Contact houden we bijna wekelijks via email, soms dagelijks een paar keer. En soms is het gewoon even stil om elkaar dan weer terug te vinden. Zij heeft de vrouw in mij een beetje meer naar boven gebracht.

  • Mister D and miss E: De bende van het allereerste uur. Hij en ik die aan de praat raakten door schrijfstijlen die elkaar aanspraken. We vonden elkaars woorden ergens en hadden toen de tijd.

 

Haar ontmoeting liep simultaan en het net was eigenlijk al geweven.

Ik denk dat ik er niet voor gezorgd heb dat deze twee samen zijn maar door naar allebei te luisteren, ze hun zeg te laten doen… Ze zijn er uiteindelijk zelf uitgekomen dat ze voor elkaar bestemd waren. Ik weet dat hij hier soms nog komt lezen en dat doet deugd.

Van afspraakjes is al jaren niets meer in huis gekomen… Beloftes maken schuld.

 

  • Mister T: Misschien wel de enige die ik écht ‘via deze blog’ leerde kennen. Je kent het wel: een mailtje in je bus, een antwoord terug en je bent vertrokken. Niets raars aan dus. Ik zou ze moeten tellen hoeveel mails het zijn geweest maar het waren er toen x aantal per dag. En na meer dan een jaar spraken we af, zomaar en was het alsof we elkaar al jaren kenden. Raar. We zien elkaar niet meer door omstandigheden maar we mailen elkaar soms nog.

Zijn ze raar? 

  • Miss V heeft alleszins een dynamisch leven dat allerminst doorsnee te noemen is en zéér zeker een beetje ‘raar’.

  • Mister D is sowieso raar. Miss E niet echt maar door het feit dat ze samen is met Mister D: ow yeah!

  •  Mister T op zich is niet zo raar. Helemaal niet eigenlijk. Onze levens kruisten elkaar op een raar moment.

 

De mensen die ooit een mailtje stuurden nam ik niet mee in beschouwing. Ik heb daar een té slecht geheugen voor om me dat allemaal te herinneren.

Uit het voorgaande blijkt dat ik niet bijzonder veel mensen ontmoet heb ‘via mijn blog’ maar degene die ik zag (of nog zie) tonen aan dat een blog je warme (en ook rare) dingen kan brengen.

En er zijn er dan natuurlijk ook een heleboel die je niet zag maar die je toch ergens aanvoelt als vertrouwelijk. Mensen die hier regelmatig meelezen (en waarvan je het weet doordat ze reacties achter laten). Niemand moet er over liegen dat het net dat is wat een blog mee draaiende houdt: weten dat je gelezen wordt. Dus dank u Fille, Dartel, Bibien, Zita, Spook, Ekfad, Livelife, Talleke en zeer zeker: Kaajee en al degene die ik vergeten ben of die stiekem meelezen.

P.S. Ondertussen pijnig ik mijn vergeetachtig geheugen om te checken of ik niemand vergeten ben die ik ooit ontmoette via deze blog (ai, ai… don’t hope so).

 


 

08:12 | Commentaren (2)

Commentaren

*** rare vogels die bloggers hé ;-)))

Gepost door: Tal | 23-04-10

...
Leuk om lezen...
Wij hebben een heerlijke camping met heerlijke mensen leren kennen via mijn blog...

www.lescargot.be

En voor de rest... een paar plekjes waar ik virtueel heel graag langskom... zoals hier.

Soms weet ik het niet goed met het ontmoeten van mensen die je enkel op deze manier kent... wat als het tegenvalt? Voer voor een blog, maar dankzij onze vrienden van Skynet kan ik niet meer aan mijn blog... hopelijk binnenkort beterschap...

Gepost door: Kaajee | 24-04-10

De commentaren zijn gesloten.