26-04-10

hoe ontmoetingen laten zijn wat ze zijn (en ervan genieten)

1

Op 74 in de 101 lijst: Een week lang bloggen over zaken die door de lezer worden aangereikt

Meneer Kaajee was zo vriendelijk om het volgende onderwerp aan te reiken:

“- hoe ontmoetingen laten zijn wat ze zijn (en ervan genieten)”

Ik ben een miss die altijd heel zeker wil zijn van haar zaak. Meestal werkt dat in zekere zin ook remmend. Maar in de loop der jaren heb ik ontdekt dat ‘wachten op Godot’ geen zin heeft. Sommige zekerheden moet je laten vallen in dit leven omdat ze simpelweg nooit in te schatten zijn van te voren. Ik leerde dus met scha maar zonder al te veel schande (alhoewel) om impulsief te zijn in mijn ontmoetingen.

Voor mijn job ontmoet ik dagelijks x aantal mensen die ik nooit eerder zag en die ik te woord moet staan. Ik durf zonder verpinken zeggen dat ik daar geen problemen mee heb. Ik heb een naturel die zich daar geen seconde zenuwachtig over voelt. Zelfs niet als ze me onmogelijke vragen stellen. Op alles bestaat een antwoord en indien je dat antwoord niet weet is het geen schande om dat te zeggen. Je zoekt naar een oplossing en bericht hen daar trouwens, volgens afspraak, later over. Ergens is dat natuurlijk een veilige positie, binnen mijn domein.

Impulsieve ontmoetingen heb ik in mijn sociaal leven gaandeweg laten ontstaan. Als iemand vroeger de vraag stelde om af te spreken dan dacht ik daar toch lang over na en zei ik zeker niet altijd ja.  Niet dat ik nu op alles en nog wat ja zeg maar de gedachte ‘je leeft maar één keer’ geldt toch wel vaker als doorslaggevend argument.

Ik deed al zotte dingen in mijn leven. Een blind date in het Zoniënwoud waar ik dan vrolijk tegen mijn baas opbotste (auch), etc. Op blind date naar Parijs was zowat het zotste denk ik. Niet dat dat meeviel, maar dat lag vooral aan mij denk ik maar ergens: ‘I did it’ he.

De ontmoetingen nu zijn minder blind. ‘Been there, done that’ eigenlijk. De vriendenkring waar ik inzit is aan het groeien. We groeien naar elkaar toe en we hebben de persoon waardoor je in die vriendenkring belandde niet telkens nodig om af te spreken. Dat is een ongelooflijk fijn gevoel.

Zo werd er vorige week de vraag gesteld: ‘zaterdag mee naar een bbq?’ door een van de vrienden. Toeval wil dat ik maar twee personen al eens ontmoet had van die bbq. De rest van de vriendenkring hadden immers andere afspraken. Een mens kan dan bang neen zeggen maar ik heb soms genoeg van het woord ‘neen’ en kon de afleiding meer dan gebruiken. En zo gebeurde: ‘vriend pikte me op en we reden samen naar de eerste bbq om de zomer in te luiden’.  Jiehaa!

Champagne en gemarineerde scampi’s als aperitief, waren de inzet van een meer dan gezellige avond. Lachen, steken geven (ik doe dat zelfs bij mensen die ik niet ken wat ergens misschien wel gevaarlijk is maar een open goal mag je niet laten liggen vind ik), stil zijn bij het eten, genieten van de wijn en elkaars gezelschap. Een mens heeft niet altijd vertrouwde mensen rondom zich nodig om een fijn gevoel te hebben.

Sinds een paar jaren trek ik zo ook elk jaar op buitenlandse reis zonder dat ik iemand ken. Laat het toeval daar maar over beslissen. Met een groep vreemde Belgen richting verre oorden. Soms valt dat dik tegen, andere keren valt dat dik mee. Maar als alternatief staat daar een nieuw te ontdekken land, een nieuwe cultuur en de daarbij horende gewoonten tegenover. Dat vult mijn hoofd en hart zo intens en ik kan zo genieten van die lokale bevolking en het contact er mee dat een mindere groep daardoor ruimschoots gecompenseerd wordt.

De dingen laten gebeuren… ik heb het gaandeweg geleerd. De dag dat ik dat nu nog op elk niveau in mijn leven kan laten doordringen ben ik klaar denk ik.  

23:04 | Commentaren (1)

Commentaren

Een lijst Awel, tzijn niet voor niets rare dagen he.
En de lijst vind ik nu eens wreed leuk om lezen, zeker als ik af en toe een onderwerp ben ;). Rare!
Ps hoe goed was Editors?
Pps heb terug enorm veel zin om te schrijven, dus wie weet geraakt dat boek toch nog in jouw brievenbus

Gepost door: Ekfad | 04-05-10

De commentaren zijn gesloten.